Als ondernemer houd je je ongetwijfeld het liefst bezig met je werk, in plaats van allerlei randzaken. Het is echt onoverkomelijk om bijvoorbeeld geen of weinig aandacht te geven aan bijvoorbeeld de administratie en het op orde hebben van de juiste verzekeringen. Denk aan bijvoorbeeld de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Er is een grote kans dat je deze nog niet hebt afgesloten. Dit geldt namelijk voor circa 78% van de ondernemers. De meeste mensen gaan ervan uit dat het zo’n vaart niet zal lopen dat ze langdurig uit komen te vallen door ziekte of een ongeval. Toch geldt ook hier dat een ongeluk in een klein hoekje zit. En dan is het maar beter om hier goed op voorbereid te zijn. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten kan bij bijvoorbeeld Univé.

Voor fysiek lichte en zware beroepen

Het is handig om eerst eens te kijken of je een AOV nodig hebt. Ook hiervoor is de website van Univé te gebruiken. Je loopt hiervoor enkele vragen door. Na afloop weet je direct of je er goed aan doet een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. De eerste vraag die je dient te beantwoorden heeft betrekking op de zwaarte van het werk dat je uitoefent, waarbij je de keuze hebt uit licht fysiek en zwaar fysiek. Onder zwaar fysiek vallen onder meer beroepen als timmerman, stratenmaker, schipper, brandweerman en dakdekker. De overige vragen zijn in principe net zo simpel te beantwoorden. Hierna word je door een virtuele assistent van Univé geholpen om de premie te laten berekenen.

Nieuwsgierig naar de kosten AOV-verzekering?

Je kunt zelf bepalen hoelang je de uitkering wilt laten duren, namelijk 2 jaar, 5 jaar of tot aan de behaalde AOW-leeftijd. Tot 90% van het bruto jaarinkomen kan verzekerd worden bij Univé. Daarbij geldt voor de eerste drie jaar een 30% korting op het maandelijkse premiebedrag. Het is voor te stellen dat het je inmiddels al aardig begint te duizelen. Wat kun je wel en niet verwachten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering, en hoe voorkom je dat je ook maar de kleinste lettertjes mist? Het is dan goed om te weten dat je hiervoor terecht kunt bij de dichtstbijzijnde inkomensspecialist van Univé. Deze kan je niet alleen voorzien van de informatie met betrekking tot de kosten AOV verzekering voor jou, maar eventueel ook de AOV voor je afsluiten. Zo ben je volledig ontzorgd.

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je liever een vrijblijvende afspraak met een inkomensspecialist, zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft? Dat biedt Univé een gratis gesprek aan. Dit kan gewoon over de telefoon of via videobellen. Je krijgt hiermee 30 minuten de tijd om in alle rust al je vragen te stellen aan een deskundige. Superfijn is dat je nadien alle besproken informatie ook per e-mail naar je toe wordt gestuurd. Zo kun je alles nog eens rustig op je in laten werken. Heb je vervolgens meer interesse gekregen in het afsluiten van een AOV, dan is het aan jou om te bepalen hoe je verder wilt.